Domů Filmy, knihy, hry E-book elektronické knihy Jak si dělat chytré poznámky - Sönke Ahrens - e-kniha

Jak si dělat chytré poznámky - Sönke Ahrens - e-kniha

Dostupnost skladem
Výrobce Jan Melvil Publishing
229 Kč
Do obchodu
Knihydobrovsky.cz

Popis produktu

eBook: Prázdná stránka, blikající kurzor a blížící se deadline – situace dobře známá každému, kdo někdy píše nebo přednáší. Proces psaní ale nezačíná prázdným listem, nýbrž správnou přípravou. Dobrou zprávou je, že metoda chytrých poznámek vám nejen usnadní psaní, ale také podpoří vaši kreativitu a zlepší proces učení.Seznamte se s metodou zettelkasten – jednoduchým, ale výjimečně efektivním systémem, který vytvořil sociolog Niklas Luhmann. Umožňuje uchovávat a propojovat poznámky získané z četby, přednášek, kurzů, podcastů i webinářů. Nejde jen o úložiště myšlenek, ale o prostor pro přemýšlení, který vás vede k hlubším souvislostem a novým vhledům – a to s menším úsilím, než byste čekali. „Bez psaní nelze přemýšlet.“ – Niklas Luhmann, sociolog V knize se mimo jiné dozvíte: Proč je důležité číst s tužkou v ruce. Jaké jsou rozdíly mezi úspěšnými a neúspěšnými strategiemi psaní. Že nemusíte vytvářet složité systémy ani přeorganizovávat vše, co už máte. Co jsou letmé, biblio a permanentní poznámky a jak je správně třídit a ukládat. Jak si vytvořit vlastní zettelkasten – od papírových kartiček po digitální aplikace. „Dobrému systému můžete důvěřovat. Zbaví vás nutnosti si vše pamatovat, mít o všem přehled, skladovat každou informaci v hlavě. Můžete se tak soustředit jen na to důležité – obsah, argumentaci a myšlenky.“ O autoroviSönke Ahrens (*1975) je spisovatel, výzkumník v oblasti vzdělávání a sociálních věd, lektor a konzultant. Je autorem oceňované knihy Experiment and Exploration: Forms of World-Disclosure. Působí mimo jiné jako hostující profesor na Univerzitě Duisburg-Essen a žije v Hamburku.O metodě zettelkasten říká: „Moje představa o dokonalém dni zahrnuje hodně sezení v křesle, čtení a přemýšlení. A systém poznámkového aparátu mi umožňuje proměnit jednou za čas toto požitkářství v publikaci.“