Popis produktu
Vyrábí se z čerstvé šťávy z cukrové třtiny, fermentuje se řízenou fermentací 24 hodin a destiluje se na historické koloně. Cachaça se poté infuzuje a louhuje sušenými květy Jambu po dobu patnácti dnů. Později se filtruje a přidává se velmi malé množství třtinového cukru pro sjednocení chuti. Na infuzi se používají květy rostliny Jambu (latinsky Acmella Oleracea). Ústa znecitlivující účinky této brazilské byliny připomínají sečuánský pepř. Elektrizující pichlavost, přichází chlad a otupělost, intenzivní slinění. Je to stejná nesnesitelná, a přesto příjemná intenzita chilli papričky, až na to, že místo tepla je tu chladný, otupující pocit, který dlouho trvá, než odezní. Její unikátní mravenčení na jazyku skvěle vynikne v jednoduchých receptech. Zkuste Jambu Caipirinha, Jambu Sour, Jambu Mojito a další