Red Velvet, směs 500g

Dostupnost skladem
Výrobce IREKS ENZYMA
122 Kč
Do obchodu
Sladke-Peceni.cz

Popis produktu

Sypká směs na přípravu korpusu "červený samet". Červený samet neboli Red Velvet a jeho originální recept údajně pochází z newyorského  hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým hostům jako autorskou specialitu  podávali již ve 20. letech minulého století. Red Velvet znamená rudý  samet nebo hebkost, čímž se vyjadřuje barva a jemnost korpusu,  který má být tmavě či jasně červený nebo červenohnědý. Velkou předností použití Sandry VELVET je jednoduchá příprava korpusu, který je šťavnatý, má kompaktní a hladký povrch. Roládové pláty jsou pak pružné a ohebné. Dortový korpus nebo pláty ze Sandry VELVET plníme a zdobíme speciálním bílým krémem připraveným s tvarohovými, sýrovými nebo smetanovými ingrediencemi. Doporučená receptura:   500g sandra velvet, 325 pitá voda, 90g olej.Doporučený technologický postup: suroviny spojíme a necháme cca 5 minut odležet. Poté mícháme  při nejnižší rychlosti po dobu jedné minuty do hladké a homogenní konzistence.  Hmotu dávkujeme do předem připravené dortové formy.  Pečení při 170 °C.   Složení: pšeničná mouka, sušená vejce, kypřící látky(E450,E500), kakao, barvivo (E120,E172). sůl, aroma. Výživové hodnoty ve 100g: energetická hodnota 1621kJ/388kcal, bílkoviny 9,5g, sacharidy 76,5g, z toho cukry 47,4g, tuky 4,6g, z toho nasycené MK 1,4g, sůl 1,1g