Domů Filmy, knihy, hry Knihy Zavařování a konzervace - Jan Jílek

Zavařování a konzervace - Jan Jílek

Výrobce Mgr. Milena Valušková
EAN 9788086179674
ISBN 978-80-86179-67-4
od 72 Kč

Nabídky

Knihcentrum.cz
1 varianta
Učebnice zavařování a konzervace
info v obchodu
72 Kč
Dobre-knihy.cz
1 varianta
Zavařování a konzervace - Jan Jílek
skladem
77 Kč

Popis produktu

<p>Kniha se podrobně věnuje zpracování a konzervaci ovoce a zeleniny v domácích podmínkách. Zaměřuje se na způsoby, jak lze rychle, šetrně a ekonomicky zpracovat přebytek zahradní produkce, jak prodloužit trvanlivost, svěžest a nutriční hodnotu rychle se kazících plodů téměř až do nové sklizně. Do detailu se seznámíte s přípravou nálevů kompotů a sterilované zeleniny, se zvláštními sterilizačními režimy pro jednotlivé druhy ovoce a zeleniny. Autor fundovaně pojednává také o chemickém složení poživatin a jejich významu pro výživu lidského organizmu, popisuje změny jejich chemického složení během zrání a skladování a taktéž upozorňuje na řadu vnějších vlivů, které mají pro uchování kvalitativních vlastností konzervovaných plodů klíčový význam. </p>

Parametry

Autor Jan Jílek
Jazyk Česky
Počet stran 232
Rok vydání 2001
Vazba vázaná